Artikelindex

Zaterdagavond, 31 januari 2015, gaf kamerkoor Tricinium een geweldig concert. Lovende reacties bij het publiek.
Schitterende aria’s van bekende solisten, zoals Marijje van Stralen, Machteld Vennevertloo en Richard Prada.

Behalve de vaste pianist van Tricinium, Jaco Kruijswijk, waren daar ook Rozemarijn van Egeren op fluit en Gerlieke Aartsen op hobo, die de begeleiding op een hoger plan tilden. Het geheel stond zoals altijd onder de bezielende leiding van de enthousiaste, maar snipverkouden dirigent Johan de Keizer.

Voor de pauze werd een mis uitgevoerd van een nog levende componist, John Rutter (1945), de Mass of the Children. Het kinderkoor werd vertolkt door een ander koor van Johan de Keizer, Marcando, meiden van rond de twintig, met heldere, muzikale stemmen.
De muziek van Rutter is eigentijds, met af en toe schurende akkoorden, maar toch ook heel melodieus. De zaal luisterde geboeid, en had na afloop een groot applaus voor de uitvoering over. Marijje van Stralen en Richard Prada schitterden als solisten.

Tijdens de pauze stonden er zelfgebakken taarten van de koorleden klaar, waarvan men voor weinig geld een heerlijk stuk kon proeven, en daardoor meteen de clubkas spekken!

Na de pauze volgde een werk uit een heel andere tijd, een paar eeuwen terug, van W.A. Mozart. Het was Davide Penitente, wat zoveel betekent als De berouwvolle David. Hier waren alle drie de solisten bij, en tijdens een duet van Marijje van Stralen en Machteld Vennevertloo vroeg je je even af hoe het mogelijk was dat twee van die frêle meisjes, vooruit, dametjes, zo veel geluid konden produceren, en dan ook nog zo loepzuiver.

Voordat het concert begon, werd stilgestaan bij een van de koorleden, die ernstig ziek was, en het concert werd aan haar opgedragen. Zij werd node gemist.
Na afloop was er wederom een enorm applaus voor het koor, de solisten, de begeleiding en de dirigent. En toen iedereen een bloemetje had gekregen, kon men nog een drankje blijven drinken aan de bar, en napraten over dit zeer bijzondere en uitermate muzikale concert.

Rina