Artikelindex

Meer over de solisten

Richard Prada

Ricardo Luis Prada werd geboren in Limeira in Brazilië en begon zijn zangstudie in Sao Paulo bij Fernado Carvalhaes. Op het Koninllijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij bij Gerda van Zelm en Meindert Kraak; bovendien volgde hij ook lessen bij Christina van Deutekom, Hij nam deel aan verscheidne koren en ensembles, zoals De Nederlandse Bachvereniging, Cappella Figuralis, Fala Musica, Nau de todos en was freelancer bij de Nederlandse Opera.
Als solist werkte hij mee aan zowel oratoria-uitvoeringen, Die Zauberflöte (Mozart), Dido & Aeneas (Purcell), Johannes en Mattheus Passion, Hohe Messe. Meerdere keren zong hij met Johan de Keizer in Nieuwkoopse concerten, zoals Messiah (Handel) Carmina Burana (Orff) in (2010), Waaier van Kaarten naar La Pique Dame (Tsjaikovsky) in 2012.
Hij trad op in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Israel en Brazilië.

Machteld Vennevertloo

Zij ontving op haar 10e de eerste zanglessen bij Lily Schot.
In 1999 studeerde zij af als uitvoerend musicus en aan de nieuwe Opera Academie aan het conservatorium in Amsterdam bij Margreet Honig. Zij kreeg van het Fonds voor Podium kunsten een beurs voor het buitenland. Van de Masterklasprijs in 2003 nam zij les bij Miranda van Kralingen.
Zij zong oratoria als Mattheus Passion van Bach, Messiah van Handel en vele opera’s zoals Cosi van Tute van Mozart, tje Rakes Progress van Stravinsky, Rusalka van Dvorak, Barbier van Sevilla van Rossini en vele anderen.

Marijje van Stralen

De Nederlandse sopraan Marijje van Stralen begon haar studie aan het Amsterdamse conservatorium in Amsterdam. In deze tijd heeft Johan de Keizer haar leren kennen en heeft met Marijjje meerdere concerten in Nieuwkoop gegeven
Ze ontving de prestigieuze Fullbrightbeurs waarmee zij aan het Curtisinstituut of Music in Philadelphia en New York heeft kunnen studeren. In 1999 werd zij geselecteerd voor de Britten-Pears school of Advanced Musical Studies. Ze was finaliste op het Christina Deutekom concours.
Marijje heeft een breed repertoire van opera’s van Lully en Purcell tot werk van componisten als Louis Andriessen en Philippe Boesmans. Ze zong bij De Nederlandse Opera en De Nationale Reisopera. Daarnaast zong zij als solist bij het Schönberg ensemble, BBC Ulster Orchestra en Radio Kamerorkest. Daarnaast heeft zij gewerkt met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Ed Spanjaard, Jaap van Zweden, Emilio Pomarico e.a.
In oktober 2014 trad zij op met een heel bijzonder programma "Where the love is" met muziek uit de jaren 30 "An American Dream" in Stadstheater Zoetermeer; een mooie terugblik op haar studietijd in de V.S.