Aan het woord is Deborah de Liever:

Mijn doel als zangdocente/koordirigent is: plezier in het zingen, geschikte leuke liedjes en werken aan een gezond stemgebruik.
Voor jonge kinderen (van 7 t/m 12 jaar) geldt hetzelfde als wat voor iedereen opgaat die wil zingen: het plezier in zingen staat voorop. En dat plezier wordt vergroot als je je stem op een goede manier gebruikt.

De kinderstem is van nature hoger dan een volwassen stem en heeft in het algemeen een kleiner bereik: minder hoog en/of laag. Daar moet je dus rekening mee houden bij het kiezen van repertoire. Ook de onderwerpen moeten aansluiten bij de belevingswereld van kinderen (liedjes over dieren, pesten of chocola zijn duidelijk favoriet), maar de liedjes moeten ook passen bij de motorische mogelijkheden van de kinderstem. Er zijn veel kinderliedjes uit andere landen die mooi zijn naast het Nederlandse repertoire. Het liefst gebruik ik ook muziek uit verschillende genres: kinderliedjes, musical, klassiek en wereldmuziek. Singing Kids geeft een uitvoering op 17 december.
Daarbij gaan we ook aan de gang met het uitvoeren van ritmes en zingen van toonoefeningen. Ook maken we een begin met meerstemmig zingen door het gebruik van canons. Daar kunnen we later weer op voortbouwen als de kinderen doorgroeien naar het koor voor de grotere kinderen of nog later naar de jong-volwassenen. Zo ontstaat een heel traject waardoor kinderen een hobby kunnen vinden waaraan ze hun leven lang plezier kunnen beleven.  
Singing Kids is een neutraal kinderkoor.

Meezingen? Donderdag van 18.30 tot 19.15 uur: 7 t/m 9 jaar. 19.15 tot 20.15 uur: 9 t/m 12 jaar in de PKN kerk, Achterweg 4 Nieuwkoop

Inlichtingen: Judith Steenhuis Tel. 579005, Ellen Fransen Tel. 537160