Artikelindex

Over de medewerkenden

Luisa Kop, sopraanLuisa Kop, sopraan
Luisa Kop (10-08-1997, Oosterhout) is een studente aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Ze is opgegroeid met kerkkoren, en is daarna solistisch doorgegaan: eerst in de leer bij Bas Ramselaar, toen bij Margriet van Reisen en Sinan Vural, waarbij ze tot op heden studeert.

Marinke van de Velde, mezzo
Marinke van de Velde, mezzoNa een aantal jaren voor de klas staan, besloot Marinken dat voor publiek staan haar toch méér aantrok. Ook overbrengen, ook delen, maar dan anders…
In 2019 sloot ze haar Bachelor of Music: Classical Voice af te Tilburg bij Margriet van Reisen en Sinan Vural. Bij Margriet van Reisen studeert ze verder in de Master of Music.
Ze zingt sinds 2015 bij het Modern Barok Ensemble en vertolkte solopartijen in hun producties van The Fairy Qeeen & Dido & Aeneas (als Dido), naast het ensemblewerk.
Solistisch zong Marinken de alt- en sopraan II- solo’s in o.m. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het Magnificat van Bach, Monteverdi’s Dixit Dominus, en het Gloria van Vivaldi. Met het Zeeuws Mannenkoor zong ze de Altrapsodie van Brahms.
Marinken vormt een vast liedduo met pianiste Michelle van Malsen Masterclasses volgde ze bij Elly Ameling, Maarten Koningsberger, Anna Simms, en Carina Vincke en ze nam deel aan de Early Music Summer School bij Xenia Meijer.

Hanna de Bruin, altHanna de Bruin, alt
Hanna de Bruin (1997) studeert klassieke zang bij Margriet van Reisen en Sinan Vural aan het conservatorium in Tilburg. Ze volgde masterclasses van o.a. Roberta Alexander en Maarten Koningsberger. Deze zomer was ze in Engeland voor de Abingdon Summerschool for Solo Singers, waar ze lessen kreeg van o.a. Robin Bowman, Catherine Wyn-Rogers en Christine Cairns.
Ze behaalde een tweede plaats tijdens het EASTMAN concours in Middelburg en ontving een eervolle vermelding tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours in 's-Hertogenbosch. Naast het zingen volgde ze lessen koordirectie bij Louis Buskens. Sinds september 2017 vormt Hanna samen met pianiste Manon Berendschot het liedduo ‘Duo for a While’.

Guillaume Huybrechts, tenor
Guillaume Huybrechts, tenorGuillaume Huybrechts heeft gestudeerd in Oostenrijk, België en Nederland. Margriet van Reisen en Sinan Vural waren zijn docenten aan de Academy of Music and Performing Arts, Tilburg. Zijn repertoire omvat oratoria, missen, kamermuziek en opera’s uit alle perioden vanaf de Renaissance tot heden.
Recent trad hij op als solist in concerten en opera’s bij de Nederlandse Nationale Opera, het Kaaitheater te Brussel en de Universität Mozarteum Salzburg.

Theo Decloedt, baritonTheo Decloedt: bariton
Theo begon in 2013 met zingen in het Haarlems Studentenkoor o.l.v. Reyer Ploeg. Dat beviel hem zo goed dat hij tijdens de eindstage van zijn bachelor Psychobiologie aan de UvA geregeld heen en weer rende tussen onderzoeksgroep en verschillende projectkoren.
Na intensieve begeleiding van Gulian van Nierop werd Theo in 2015 in Utrecht aangenomen voor de vooropleiding bij Jón Þorsteinsson. Pipet werd stemvork.
Ondertussen studeert Theo in het tweede jaar van de Academy of Music and Performance Arts (voorheen conservatorium Tilburg) bij Sinan Vural. Naast zijn passie voor klassieke solo- en ensemblezang richt hij zich op de samenwerking met dans- en theatermakers in interdisciplinaire projecten.

Marlies van Gangelen: hobo
Marlies van Gangelen: hoboMarlies van Gangelen (1988) is oprichtster van het Nederlandse experimentele ensemble PERFORATOR en hoboïste bij het Europese gezelschap Stargaze. Als lid van het laatstgenoemde ensemble trad ze op met onder meer Terry Riley, Philippe Jaroussky, Bill Frisell en Nils Frahm, en concerteerde ze in de zalen Royal Albert Hall Londen, Elbphilharmonie Hamburg en de Philharmonie in Parijs.
Na het behalen van haar bachelor diploma klassieke hobo aan het Conservatorium van Amsterdam verhuisde Marlies naar Londen voor een master aan de Guildhall School for Music and Drama (2012-2014). Tijdens deze master richtte zij zich op het onderzoeken van creatieve en artistieke processen en ontplooide zij zich als componist, artistiek leider, improvisator en performer.

Yvonne Baggerman, vioolYvonne Baggerman, viool
Yvonne Baggerman volgde haar vioolopleiding op het Utrechts Conservatorium bij de Belgische vioolvirtuoos Carlo van Neste en de Nederlandse Sander Hesselink.
Zij behaalde het examen MO B met orkestaantekening. Na een pauze van trouwen en kinderen krijgen kreeg zij een baan als tweede concertmeester in het toenmalige Gewestelijk Orkest. Een orkest dat in het leven was geroepen met als hoofdtaak het verzorgen van koorbegeleidingen. Van dit orkest heeft zij 20 jaar deel uitgemaakt.
Daarnaast heeft ze veel kamermuziek gespeeld in diverse samenstellingen waarin het strijkkwartet altijd haar voorkeur heeft gehad.
Nu assisteert zij incidenteel bij diverse amateur-orkesten.

Frits Melles, contrabas
Frits Melles, contrabasFrits Melles speelt al heel wat jaren contrabas, zowel jazz als klassiek.
Eerst vooral in symfonie- en kamerorkesten, zoals het VU Kamerorkest, dat ook met het koor uit Nieuwkoop heeft samen gewerkt. Maar tegenwoordig meer in kleinere ensembles, zoals vorig jaar ook bij Tricinium bij de begeleiding van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. En daarnaast in de jazz, zowel in kleinere combo’s als ‘big bands’, zoals de Sea Breeze Big Band uit IJmuiden.

 

jacokruiswijkJaco Kruijswijk: piano
Meer informatie vind u HIER.

 

 

Johan de Keizer: dirigent
johandekeizerMeer informatie vindt u HIER.