Op Bevrijdingsdag, zaterdag 5 mei, wordt om 16.00 uur in de St. Janskerk in Gouda, “The Armed Man” van Karl Jenkins uitgevoerd. De koren Tricinium en Marcando zingen dit muziekstuk met als ondertitel: “Vrede is beter dan altijd oorlog”.

Het muziekstuk “The Armed Man” is oorspronkelijk door componist Karl Jenkins opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo crisis, die plaatsvond terwijl hij aan de compositie werkte. Het gekozen thema over oorlog en vrede is helaas een thema van alle tijden en ook nu, door al het wereldwijde onrecht en de eeuwigdurende gevechten voor democratisering, nog steeds actueel.

Aan de uitvoering werken veel jonge mensen mee. Balletschool Sietske van Kan voegt met haar balletgroep een mooie extra dimensie toe aan de koorzang. Het concert heeft een afwisselend karakter. Muziek, zang en dans worden aangevuld met vertellingen. Pianist Jaco Kruijswijk speelt een grote rol in de begeleiding. Het geheel staat onder leiding van dirigent Johan de Keizer.

De koren hebben het muziekstuk al eerder gezongen in Den Haag  en Langeraar en gaan nu op uitnodiging naar Gouda. De uitvoering in de St. Janskerk mag dan ook worden gezien als een eer. De kerk is wereldberoemd om de prachtige ramen en zeer goede akoestiek.

De toegang voor het concert is gratis. Na afloop wordt via een collecte een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Klik hier om een Google map te openen die de locatie van de kerk aanwijst.