Zaterdag 18 juni 2011 was de Gereformeerde Kerk aan de Achterweg in Nieuwkoop niet alleen uitverkocht, maar moesten er ook nog stoelen bijgezet worden. Kleinkoor Marcando presenteerde die avond tijdens een enthousiast en meeslepend concert het jongere zusje Marble.

Onder leiding van de duo-dirigenten Amber Borghuis-Moed en Johan de Keizer wisten de koren zich uitstekend te presenteren. De eigentijdse popmuziek van Marble, ondersteund door Marcando, sloeg meteen aan bij het publiek. Het was opvallend hoe goed de nog jonge Marble-meiden, ook meerstemmig, al presteerden. Vooral “Empire State” van Marble en het vijfstemmige “Michelle” van Marcando waren toppers. Meerstemmig zingend liepen de koren als professionals bij “A night like this” het publiek in.

In de pauze werden de koorleden en dirigenten door diverse enthousiaste bezoekers gecomplimenteerd met hun optreden. Toch was er ook enige kritiek. Een van de bezoekers liet weten dat hij wat meer klassieke muziek had verwacht. Na de pauze werd hij op zijn wenken bediend. Jaco Kruijswijk, de vaste pianist van beide koren, vertolkte op mooie wijze de dromerige licht klassieke muziek “Vanished Days” van Edvard Grieg.

Klik HIER

Daarna vervolgden de koren met het terzet “Love the way you are”. Met “Stuck” en “Hail Holy Queen” werd de geslaagde avond door beide koren afgesloten, gevolgd door een staande ovatie van het publiek.