Artikelindex

Medewerkenden Carmina:

Groot projectkoor

Het koor is door Johan de Keizer speciaal in verband met de festiviteiten rond Polder200 in Nieuwkoop voor de uitvoering van de Carmina Burana gevormd. Het bestond uit (ex-)koorleden van koren uit diverse kernen van de gemeente en mensen uit de gemeente die het leuk vonden om mee te zingen met een groot koor (ongeveer 75 personen). Naast het zingen van de Carmina Burana was er nog een ander doel, namelijk “Ontmoeten en kennismaken”.

Kleinkoor Marcando. Lees meer over dit koor op de website van Marcando

Balletschool Sietske van Kan 
Meer informatie vindt u op de website van de balletschool.

Martha Bosch, sopraan 
Meer informatie vindt u op haar website

Richard Prada, tenor

Ricardo Luis Prada, die in Limeira (Brazilië) werd geboren, begon zijn muzikale studie in São Paulo bij Fernando Carvalhaes. In Nederland volgde hij lessen bij Marius van Altena en Rebecca Stuart. Op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (1993-1999) studeerde hij bij Gerda van Zelm en Meindert Kraak en volgde hij lessen bij Cristina Deutekom. Als koorzanger werkte hij onder andere bij de Nederlandse Bachvereniging en bij de Nederlandse Opera. Hij werkte mee in ensembles zoals Fala-musica, Bozzolo en Capella Figuralis.Als solist treed Richard op in binnen-en buitenland in verschillende opera’s en oratoria.In het oratoriumvak omvat zijn repertoire tenorpartijen in Bach’s Johannes- en Mathaeuspassion, het Requiem van Mozart, in de Messe Sollenelle van Rossini en de Messiah van Händel.In de opera vertolkte hij o.a. de rollen van Tamino in Die Zauberflöte van Mozart, Ferrando in Cosi fan tutte van dezelfde componist en van Nemorino in Lélisir dámore van Donizetti.

Jean-Claude Ohms, bas/bariton

De Nederlandse bariton Jean-Claude Ohms studeerde zang aan het Lemmensinstituut waar hij een eerste prijs zang behaalde. Aan het Conservatorium van Gent behaalde hij een eerste prijs kamermuziek en aan het Conservatorium van Brussel behaalde hij het diploma pedagogie in zang. Daarna specialiseerde hij zich aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, het Birckbeck College (Universiteit van Londen) en  aan het Rose Bruford College (Manchester University) voor een Degré in Opera Studies (research). Hij volgde vele masterclasses bij onder andere Noëlle Barker (Royaumont), Meinhard Kraak en Bernard Kruysen (Concertgebouw Amsterdam), Pablo Elvira (Vlaamse Opera), Thomas Hampson (Brereton Festival), Julius Drake (Oxford Lied Festival) en David Syrus (Head of Music Royal Opera House).

Jean-Claude begon zijn carrière in het koor van de Vlaamse Opera waar hij de kans had om de rol van peruckenmacher te spelen in Ariadne auf Naxos en Wedding Guest in King Priam. Nadien werd hij lid van koren zoals La Chapelle Royale en het koor van de VRT. Als solist trad hij ook in het buitenland  vele malen op, onder andere met het balletgezelschap José Bresprosvany (Brussel, Brugge, Boedapest, Zagreb, en Vallolalid). Verder werkte Jean-Claude mee aan Musica Antiqua Köln in Breda en Brussel en trad hij op in een lunchconcert in het beroemde St. Martin-in-the-Fields.