Kim begon op haar 9e met blokfluit lessen. Toen ze op de muziekschool de hobo hoorde was ze meteen verkocht aan het doordringende geluid wat je door het hele gebouw kon horen. Op 12 jarige leeftijd begon ze met lessen bij Marjola Bakker op de Streekmuziekschool in Alphen aan den Rijn.
Tijdens haar middelbare school besloot Kim Docent Muziek te gaan studeren. Niet alleen klassiek dus, maar ook pop, jazz en wereldmuziek hadden haar belangstelling. Na de Havo deed ze een jaar vooropleiding en het eerste jaar Docent Muziek op het Conservatorium van Amsterdam. Daarbij kreeg ze bijvak Hobo van Dorine Jansma. In dat jaar maakte de keuze voor de hobo.

In 2007 startte Kim in de vooropleiding op het Koninklijk Conservatorium bij Remco de Vries en werd in 2008 toegelaten tot het eerste jaar. Ze wilde bovendien op de rieten van Bart Schneemann leren spelen vanwege de vollere en rondere klank. In juni 2012 sloot zij haar studie af met een groots concert in de Arnold Schoenbergzaal op het Koninklijk Conservatorium.
Daarna startte zij in september 2012 met de deeltijdopleiding Docent Muziek op het Conservatorium van Amsterdam. In juni 2014 behaalde Kim haar diploma. Dit jaar is ze begonnen met de Master New Audience and Innovative Practise and het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Haar hoofdvakdocent in Justine Gerretsen

Kim speelde in vele orkesten zoals het Symfonie Orkest en Kamer Orkest van het Koninklijk Conservatorium, het Nieuw Haags Ensemble, het Nieuw Mannheim Orkest, het Promenade Orkest. Sinds november 2012 is ze de vaste eerste hoboÏste bij het Nederlands Politie Orkest.

In september 2014 begon zij als hobodocent op muziekschool De Muzen in Veenendaal. Daarnaast heeft Kim ook een aantal jaren AMV-les gegeven bij harmonieorkest Arti en bij Muziekvereniging de Vecht uit Vreeland. Daarnaast is ze sinds september 2014 werkzaam als muziekdocent op verschillende basisscholen in Amsterdam Zuid Oost.

In de afgelopen jaren volgde Kim vele masterclasses, waaronder Bart Schneemann, Irma Kort, Pauline Oostenrijk, Louis Andriessen, Alexei Ochrinchouk, Ernest Rombouts