Marcando nam in december 2010 deel aan het EO-programma Korenslag.

In totaal tweehonderd koren schreven zich in voor de televisiewedstrijd. Hiervan gingen er vijftien door. Zij gaan in acht afleveringen strijden om de titel 'Beste koor van Nederland'.

Eén van de koorleden had Marcando stiekem opgegeven voor het programma. De veertien meiden waren heel verrast toen ineens de mail voorbij kwam dat ze een week later verwacht werden voor de auditie. Een nummer van maximaal 3 minuten was de opdracht. Enthousiast ging het koor aan de slag. Marcando slaagde er in om met een a capella medley versie van A nightingale sang in Berkely square en The Rhythm of Life een plek in de kwartfinale te behalen. Zaterdag 20 november reisden de dames, met vaste dirigent Johan de Keizer en pianist Jaco Kruijswijk, in een Korenslagbus af naar Studio 24 te Hilversum om daar te strijden tegen een popkoor en een gospelkoor.

In de studio zong Marcando één minuut eigen repertoire. Korenslag koos voor The Rhythm of Life. Verder zong het koor een medley van Michael Buble en een nummer in een andere stijl dan de dames van Marcando gewend zijn: Het rock nummer What do you want from me van Adam Lambert. Als laatste traden zij op met een live artiest.

ksl-03

De arrangeurs van Korenslag hebben speciaal voor Marcando 4-stemmige versies geschreven. Deze arrangementen kregen de dames pas één week voor de opnamedag, dus er is elke avond gerepeteerd. Dit jaar besteedt Korenslag meer aandacht aan choreografie en styling. De choreografie wordt een uitdaging, aangezien de nadruk bij Marcando ligt op meerstemmig zingen en klankkleur.
De aflevering van de voorronde met Marcando was zaterdag 11 december 2010 te zien om 19.55 uur op Nederland 2.