Kleinkoor Marcando is een enthousiaste, gezellige en muzikale groep jonge dames. Gemiddeld zingen er zo’n 12 jonge vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar. De groep focust op de kwaliteit van de muziek en is in staat vierstemmig te zingen met een repertoire uit klassieke, jazz en moderne muziek. Zij zingen vele solo’s en duetten en kunnen meerdere partijen zingen.
 

Plezier in zingen staat voorop, maar de groep wordt kritisch gecoacht op zangtechnieken zoals stemgebruik, klankkleur, ademsteun, houding, interpretatie en presentatie. Er is bovendien veel aandacht voor de ontwikkeling van de stem en muzikale vorming. Regelmatig wordt in verschillende groepen nieuwe muziek ingestudeerd. Maar er wordt vooral gezamenlijk muziek gemaakt, met piano en regelmatig ook met 2 goede gitaristen.

 

Marcando is een muziekterm en betekent in het Italiaans "gemarkeerd, opvallend en doen uitkomen". Die naam is bewust gekozen omdat sinds de oprichting in 1993 het doel van het koor is: “het vormen van een klein zeer goed zingend koor”, ook solistisch. De muziek is in de loop der tijd wat veranderd, maar er blijft oude én moderne muziek op het programma staan. Vele successen zijn daarvan het gevolg, zoals meerdere internationale optredens en eigen avondvullende concerten.

 

Bijzondere ervaringen waren de concerten in de St. Janskerk in Gouda en Den Haag, evenals de reis naar Peronne (Frankrijk) met een concert in Théatre Espace Mac Orlan bij de opening van het culturele seizoen. In 2010 deed het koor mee aan de selectie en het optreden voor de televisie bij Korenslag. Op 18 juni 2011 werd met Marble (het jongere zusje) in een uitverkochte kerk een eigen concert gegeven. Gevolgd door een optreden op het Reghthuysplein in Nieuwkoop op 3 juli 2011. In november 2011 hebben zij, samen met Tricinium, in een jubileumconcert “The Armed Man” van Karl Jenkins uitgevoerd. Op 22 april 2012 gaven ze een groots optreden op een boot. Op dit moment zijn diverse optredens in voorbereiding, evenals een groot concert eind februari 2013. Nieuwe nummers worden voorbereid, evenals solo’s, duetten en terzetten. In 2012 bestaat Marcando al weer 20 jaar.

 

Dirigent is Johan de Keizer en de groep wordt op de piano begeleid door Jelena Popovic. Als je vindt, dat je een leuke stem hebt, kom eens kijken of gewoon even bellen. Ook lage stemmen zijn welkom. Marcando repeteert elke donderdag van 20:15 – 21:45 uur in de Ger. Kerk, Achterweg 4 in Nieuwkoop . Het koor is niet kerkgebonden. De koorcommissie bestaat uit: Corrine van der Geest en Stephanie Pietersen. Mail of bel voor inlichtingen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0172-571709.